Co by měl umět každý „domácí itamae Indie“
Základ tvoří luštěniny (dal), masaly (kořenicí směsi), raity a chutney, k tomu naan nebo chapati a spolehlivá basmati. Marinády pro tikka pracují s jogurtem a kyselostí, aby maso zůstalo křehké; butter chicken učí redukovat omáčku do sametu. Jakmile zvládneš teplotu, čas a sůl, začnete místo „receptů“ číst signály pánve.
Indie kulinářská
Od pouličních tiffin krabiček po londýnské „curry houses“ — indická kuchyně je globální fenomén. Dnešek přeje vegetariánským i veganským variacím, luštěninám a chytrému kořenění místo „všechno kari“. Udržitelně, pestrě, voňavě - a hlavně tak, aby se k vašemu dahlu i máslovému kuřeti hosté rádi vrátili.
Po příchodu do kuchyňského studia vás uvítá šéfkuchař a seznámí vás s celým programem kurzu. Nemusíte si s sebou nic nosit, vše, co potřebujete, dostanete na místě. V ceně jsou i nealkoholické nápoje, pivo a víno. A vypít můžete, co hrdlo ráčí.
Během kurzu si zkusíte:
Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Vy si nic nosit nemusíte. Všechny recepty vám po skončení kurzu zašleme e-mailem.
Zážitkový kurz vaření probíhá ve skupince 5-12 účastníků.
U nás jich máte na výběr více než 500.