Šťavnatý burger není náhoda: správná gramáž a tvar placky, sůl a pepř ve správnou chvíli, silný žár pro Maillardův crust a chvilka odpočinku před servisem. Domácí bulky z kynutého těsta mají výhodu – drží šťávu i tvar a zbytek „stacku“ se díky nim nesesune. Cílem je rovnováha: maso, sýr, kyselost okurky, sladkost cibule, umami v omáčce.
Repertoár, který se neztratí
Klasik s Cheddarem a slaninádou, trhané kuře s pico de gallo a uzenou majonézou, vepřové s chimichurri – tři různé profily chuti, které ti ukážou, jak přemýšlet o omáčkách, texturách i teplotě. K tomu pečené brambory s pažitkovým dipem jako křupavá protiváha. Jakmile pochopíš logiku vrstvení a načasování, doma postavíš silný burger kdykoli.
Trendy & popkultura
Od domácího grillu po fine dining bistro – burgery hrají svůj globální rock’n’roll. Dnešek přeje poctivým surovinám, domácím bulkám a chytře vyváženým omáčkám místo „všeho a hodně“. Ať jsi tým smash nebo vyšší placka na medium-rare, pravidla jsou stejné: žár, sůl, tuk, čas. Výsledek? Burger, který obstojí na Instagramu i na grilování s přáteli.
Po příchodu do kuchyňského studia vás uvítá šéfkuchař a seznámí vás s celým programem kurzu. Nemusíte si s sebou nic nosit, vše, co potřebujete, dostanete na místě. V ceně jsou i nealkoholické nápoje, pivo a víno. A vypít můžete, co hrdlo ráčí.
Během kurzu si zkusíte:
Suroviny, kuchyňské náčiní či zástěry jsou součástí kurzu. Vy si nic nosit nemusíte. Všechny recepty vám po skončení kurzu zašleme e-mailem.
Zážitkový kurz vaření probíhá ve skupince 5-12 účastníků.
U nás jich máte na výběr více než 500.