Japonská whisky je jedna z nejvíce trendy kategorii alkoholu uplynulé dekády. Věděli jste, že u zrodu destilace whisky v Japonsku stál Masataka Taketsuru, vizionář, který vystudoval v roce 1920 univerzitu ve Skotském Glasgow?
Existuje také mnoho speciálních stáčení do lahví a limitovaných edicí. Výroba japonské whisky začala jako vědomá snaha o znovuvytvoření stylu skotské whisky. Pionýři jako Masataka Taketsuru pečlivě studovali proces výroby skotské whisky a do značné míry se snažili o obnovení tohoto procesu v Japonsku. Lokalita Yoichi v Hokkaidó byla zvolena zejména pro svůj terén a klima, které v mnoha ohledech připomínaly Skotsko.
Po příchodu se pohodlně usadíte. Chopí se vás profesionál, který japonskou kulturou žije a sám Japonsko navštívil. Dozvíte se vše, co vás bude zajímat - ať už chcete znát podrobnosti o historii whisky, rozdílech mezi jednotlivými druhy, regionálních odlišnostech nebo japonské kultuře. Řízená degustace sestává z 6 rozmanitých vzorků.
Degustované vzorky:
Zážitek obsahuje:
Na zážitek si vyhraďte 2 hodiny.
Nechte za sebou obvyklé irské a skotské whisky a vydejte se na exotickou výpravu do světa japonského slunce.
*Poznámka k rezervaci: Na degustaci je obvykle vypisován 1 termín za 3 měsíce.
Sezóna | Celoročně (v předem vypsaném termínu, obvykle jednou za 3 měsíce) |
---|---|
Počet osob | 1, 2 |
Diváci | Doprovod bez zakoupeného poukazu na degustaci není možný. |
Rezervace | Ideálně 3 dny předem. |
Pořizování záznamu | Je možné fotit i natáčet. |
Lokalita | Praha (zobrazit mapu) |
Co na sebe | Pohodlné oblečení do baru. |