
Určitě jste i vy už někdy slyšeli o nejznámějším japonském jídle sushi. V České republice často zaměňujeme mezinárodní název pokrmu za počeštěné suši, ale vždy jde o naprosto totožné jídlo. Počátky sushi se datují až k sedmému století, kdy nebylo možné jíst v Japonsku maso, a lidé se naučili připravovat zajímavý pokrm, který se skládal z ryb a ne běžně dostupného masa. Jen málo lidí ví, že suši je název pro rýži, která je ochucena octem. Obecně se ale jako sushi nazývá kompletní pokrm, který se skládá jak z kyselé rýže, tak ryb, avokáda, vajíčka, kaviáru či pálivého wasabi. Existují desítky různých způsobů, jak se sushi dělá a s jakými přísadami se vytváří. Pokud byste rádi do světa kouzelného japonského pokrmu rádi pronikli, můžete vyzkoušet kurz sushi. Každý absolvent kurzu bude schopen nejen doma připravit vlastní suši, ale zároveň pozná krásy japonské kuchyně a její výjimečnost.
Kurz suši se skvěle hodí nejen pro nadšence do vaření a přípravy pokrmů, ale také pro ty z vás, kteří rádi poznáváte nové věci a cizí kultury. Pro přípravu sushi potřebujete netradiční suroviny, které doma najdete jen stěží. Základem je kvalitní oválná rýže nishiki či hikari, která je po uvaření lepkavá. Každý kousek sushi je obalen v mořské řase nori, která obsahuje proteiny a mnoho vitamínů. Pro správnou chuť výsledného produktu budete potřebovat také wasabi, sójovou omáčku a zázvor. Náplň je tvořena syrovou rybou. Zážitek v podobě návštěvy kurzu sushi může být jak pro vás, tak pro blízkou osobu nezapomenutelným zážitkem. Během kurzu poznáte jak zajímavou japonskou kuchyni i kulturu, tak místní nápoje včetně výborného vína. Za asistence zkušeného lektora se naučíte vyrábět sushi, které nejen že skvěle chutná, ale zaujme každou vaši návštěvu.
Co budete připravovat:
Zážitek obsahuje:
Poukaz na zážitek od nás dostanete v dárkovém balení, které pobaví, a které
můžete vzít a rovnou předat.
Ti náročnější si mohou připlatit za ještě
zábavnější krabičku.
Uvnitř balení najdete: Poukaz na zážitek a Zážitkové věnování
Sezóna | celoročně kromě července a srpna (v předem vyhlášených termínech - všední dny od 16:00) |
---|---|
Počet osob | 1, 2 |
Diváci | Nemohou se zúčastnit. |
Rezervace | Ideálně 14 dní předem. |
Pořizování záznamu | Je možné fotit i filmovat. |
Délka | 4 hodiny |
Lokalita | Praha 3 (zobrazit mapu) |
Co na sebe | Slušivá zástěra je na místě k zapůjčení. |
Omezení | Kurz je možné absolvovat od 15 let. Jelikož budete dané suroviny ne jen upravovat, ale i ochutnávat, tak by si měl být účastník kurzu vědom, zda je na nějaké suroviny alergický a či zda mu jeho stav dovoluje konzumací vybrané pokrmy.
Handicapovaní |