

Certifikovaný milovník vína se po dvoudenním kurzu (2x5 hodin kurzu ve dvou po sobě jdoucích dnech) bude umět orientovat ve: světových i českých vínech, kategorizaci vína, základech výroby vína, způsobu hodnocení vína, snoubení vína a jídla a samozřejmě minimálně v rozpoznání dobrého či špatného vína, pokud ne dokonce v rozpoznávání ovocných chutí a potenciálu vína pro dalších 5 let.
V ceně zážitku je profesionální výklad, tištěný manuál a degustace cca 20 vín a delikates. Během celé doby trvání je zajištěno občerstvení.
Kurz je určen nejen milovníkům vína, ale také úplným začátečníkům, kteří víno objevují, ale neumí sami sobě zodpovědět mnoho otázek. V průběhu kurzu se naučíte zodpovědět otázky typu:
Během zážitku se seznámíte s pěstováním vinné révy, historií, zpracováním, výrobou a archivací vína. Zároveň degustujete vybraná vína a vybrané delikatesy v podobě francouzských sýrů, paštik, uzenin, marmelád atp. Zážitek je veden profesionálem, přesto jde o více než přátelské prostředí a setkání. Celý zážitek je ukončen krátkou ústní zkouškou a písemným testem, kdy každý z účastníků obdrží absolventský certifikát.
Fakticky se kurz dotkne historie vína, geografie pěstování vín, vín Starého i Nového světa, kategorií vín České republiky, Německa a Rakouska, klasifikace francouzských vín, kategorizace vín ostatních zemí, výroby bílých, červených, růžových, ledových, šumivých a sladkých vín, čtení etikety, skladování a archivace, lahvování vín, sommeliérských pomůcek, servírování vína, teploty vína, "food paringu" a odborné terminologie.
Po absolvování kurzu získáte certifikát pro vaší osobní potřebu. Nejedná se o oficiální certifikát sommeliéra.