Gastronomický zážitek se sociálním přesahem – tak charakterizuje svou restauraci Benjamin majitel Štěpán Návrat. Pražská restaurační scéna se v roce 2018 rozrostla o nejmenšího fine diningového člena. Benjamin přinesl nový formát zážitkové kuchyně do Čech. Základem je elegantní barový stůl tvarem připomínající podkovu, pouhých deset míst okolo a dva kuchaři, kteří Vám zajistí jedinečný zážitek.
Za tímto konceptem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec a vynikající kuchař, Štěpán Návrat. Vytvořil kulturně-sociální koncept restaurace, který Vás naladí na dobrou notu a konverzaci během několikachodového degustačního menu, které Vám naservírují i představí sami šéfkuchaři.
Svou vizí se inspiroval například v New Yorku v restauraci Daniel Chef´s Table, v Barceloně v La Barra nebo v Bangkoku u Gaggana. Zvolil prostor, který umožnil pouhých deset zákazníků u stolu, tak aby byl přístup personálu k hostovi co nejvíce individuální, lidský a rodinný. Zároveň razí ideu, že restauraci tvoří její zaměstnanci.
Degustace v tomto podání je svým způsobem podobná divadelnímu představení, které začíná v přesně určený čas, probíhá podle předem daného scénáře a má své herce a režiséra v podobě šéfkuchaře Jakuba Červenky a majitele Štěpána Návrata.
Šéfkuchař Jakub Červenka spolu s majitelem Tomášem Návratem si připraví pro uzavřenou skupinu max. 10 lidí jedinečný gastronomický zážitek se sociálním přesahem v podobě řízené degustace. Vydali se na cestu za zapomenutými recepty, které inovují a představují v novém - hezčím a chutnějším kabátu, kdy se nostalgie setkává s moderní gastronomií.
Na jaké pokrmy se například můžete těšit?
Zážitek obsahuje:
Filozofií kuchyně je využívat české regionální recepty a kombinace chutí a za pomoci široké škály technik je prezentovat v netradičním a moderním pojetí. Důležitou roli hraje především sezónost, podle které se menu během roku neustále proměňuje.
Zážitek si můžete obohatit o vinné párování za 720 Kč na osobu. Platba za vinné párování probíhá na místě.
Sezóna | celoročně (středa - sobota) |
---|---|
Počet osob | 2 |
Diváci | Nemohou se zúčastnit. Ale můžou jít s vámi ochutnávat, když jim zážitek také dopřejete. :) |
Rezervace | Ideálně 7 dní předem. |
Pořizování záznamu | Můžete fotit jak je libo. |
Délka | 3 hodiny |
Lokalita | Praha (zobrazit mapu) |
Co na sebe | Je stanovený dress code - smart casual. Takže pantofle, trička či nátělníky nechte doma a oblékněte si třeba košili či šatičky. :) |
Doporučení | Pokud trpíte nějakou potravinou alergií, tak nám to prosím dejte dopředu vědět a napište do poznámky při rezervaci. Kuchaři jsou schopni některé pokrmy upravit tak, abyste si je mohli vychutnat. |
Omezení | Degustace není vhodná pro děti mladší 8 let, stejně tak pro vegany a osoby trpící potravinovou alergií. Restaurace není bezbariérová. Zážitek lze čerpat ve dnech středa - neděle od 19:00 hodin. |
- pohodový přístup šéfkuchaře, jeho zajímavé a poutavé vyprávění o každém chodu, příjemné prostředí, originalita jednotlivých chodů
Hezke prostředí, vyborna jidla, mnoho chuti, velmi prijemny personal. Celkově super. Neni to levne, ale stoji to za to...:-)
Nikdy jsem na něčem podobném nebyla, takže nemohu srovnávat, degustace byla perfektně připravena, příjemné komorní prostředí, skvělý personál
Využití sezonních surovin od regionálních dodavatelů, vlastní výroba dochucovadel (kvašení, nakládání, sušení atd.) Popis a vysvětlení postupu výroby přímo kuchařem.
Krásné, luxusní a útulné prostředí. Velice profesionální úroveň servírování i popisu přípravy jednotlivých chodů i nabídka doplňujících vhodných nápojů. Není co vytknout, určitě přijdeme zase, jídlo bylo nezapomenutelné, krásně naservírované a chuť dokonalá.
Místo, atmosféra, péče hostitelů, exklusivní pokrmy a nápoje
Vše bylo perfektní
Profesionální jednání číšníka.
Profesionální přístup
Prostředí, klidná destinace
Vše bylo perfektní. Cítila jsem se tam velice dobře.
Skvělá péče o hosty a skvělé jídlo
Degustace byla úžasná,příjemné prostředí a milý personal
Komunikace o připravovaných pokrmech
Velmi milá obsluha a to, že kuchaři nám u každého chodu podrobně sdělili, z čeho se skládá.
malý počet lidí,zajímavé menu
Líbilo se mi vše, od jídla, přes skvělý personál, příjemné a inspirativní prostředí, …, zkrátka vše.
jidlo bylo velmi dobré, zajímavé , hezký zážitek
Povídání o menu
Perfektní jídlo, opravdový zážitek, snoubení jídla s vínem
Prostředí krásné, čisté, jídlo vynikající, podnik moc zajímavý, není, co bych vytkla!
Vynikající unikátní zážitek, krásné luxusní prostředí a hlavně neskutečně dobře jídlo ! Každý chod chutnal výjimečně
opravdu unikátní zážitek a až neuvěřitelné, jaké jídlo je schopný pan šéfkuchař vymyslet:-)
vše perfektní - od registrace Zážitku až po jeho ukončení!!!