Japonská whisky je jedna z nejvíce trendy kategorii alkoholu uplynulé dekády. Věděli jste, že u zrodu destilace whisky v Japonsku stál Masataka Taketsuru, vizionář, který vystudoval v roce 1920 univerzitu ve Skotském Glasgow?
Existuje také mnoho speciálních stáčení do lahví a limitovaných edicí. Výroba japonské whisky začala jako vědomá snaha o znovuvytvoření stylu skotské whisky. Pionýři jako Masataka Taketsuru pečlivě studovali proces výroby skotské whisky a do značné míry se snažili o obnovení tohoto procesu v Japonsku. Lokalita Yoichi v Hokkaidó byla zvolena zejména pro svůj terén a klima, které v mnoha ohledech připomínaly Skotsko.
Po příchodu se pohodlně usadíte. Chopí se vás profesionál, který japonskou kulturou žije a sám Japonsko navštívil. Dozvíte se vše, co vás bude zajímat - ať už chcete znát podrobnosti o historii whisky, rozdílech mezi jednotlivými druhy, regionálních odlišnostech nebo japonské kultuře. Řízená degustace sestává z 6 rozmanitých vzorků.
Degustované vzorky:
Zážitek obsahuje:
Na zážitek si vyhraďte 2 hodiny.
Nechte za sebou obvyklé irské a skotské whisky a vydejte se na exotickou výpravu do světa japonského slunce.
*Na degustaci je obvykle vypisován 1 termín za 3 měsíce.