

Ideální kurz pro milovníky italské kuchyně. Naučíte se připravovat domácí těsto na pizzu a italskou focacciu, domácí ravioli a neodolatelné lasagne s poctivou boloňskou omáčkou. Zvládněte pravé krémové italské risotto alla Milanese s šafránem nebo další varianty této delikatesy. Vyznáte se v čerstvých mořských plodech, správně očistíte mušle a pochutnáte si na malých chobotničkách s pečenými těstovinami. A ty Italské dezerty! Ty si jednoduše zamilujete. Prostě la dolce vita Italiana v kuchyni.
Kurzy probíhají v kulinářském studiu Ola Kala s veškerým potřebným vybavením. Pod vedení profesionálních kuchařů budete připravovat chutné pokrmy a naučíte se i spoustě tipů a rad, které u plotny využijete. Na výběr budete mít z několika kurzů zaměřených na konkrétní jídlo či typy pokrmů. Kurzy probíhají ve skupině max. 14 osob a jednotlivá jídla se připravují ve dvojicích. Protože víme, že u plotny je horko, budete mít k dispozici nápoje k uhašení vaší žízně.
V rámci zážitku můžete vybírat např. z těchto kurzů:
Témata kurzů jsou orientační a můžou se během roku měnit. Konkrétní kurz si zvolíte až při rezervaci, kdy od nás dostanete aktuální přehled termínů kurzů.
Zážitek obsahuje:
Sezóna | celoročně v předem vyhlášených termínech (kromě července a srpna). Převážně ve všední dny od 16 hodin. |
---|---|
Počet osob | 1, 2 |
Diváci | Nemohou se zúčastnit. |
Rezervace | Termíny se rychle obsazují, doporučujeme rezervovat 2 měsíce předem. |
Pořizování záznamu | Je možné fotit i filmovat. |
Délka | 4 hodiny |
Lokalita | Praha 3 (zobrazit mapu) |
Co na sebe | Slušivá zástěra je na místě k zapůjčení. |
Doporučení | Aktuální rozpis kurzů pro danou sezónu zašleme na vyžádání nebo při samotné rezervaci. |
Omezení | Kurz je možné absolvovat od 15 let. Jelikož budete dané suroviny ne jen upravovat, ale i ochutnávat, tak by si měl být účastník kurzu vědom, zda je na nějaké suroviny alergický a zda mu jeho stav dovoluje konzumací vybrané pokrmy.
Handicapovaní - mohou zážitek absolvovat, pokud zvládnou orientaci v kuchyni a účast na vaření ve dvojici, u vstupu je nutné překonat pět schodů. |
Vše
Uvařili jsme chutná a jednoduchá jídla.
Přístup a samotné promyšlení kurzu
Zkušenosti kuchaře, vybrané jídla
pohostinost a přátelské prostředí
Organizace kurzu
Způsob prezentace, vysvětlování, prostředí, ingredience, vybavení.
Vaření
přístup personálu a hezké útulné prostředí
Vše perfektní
Gurmánský výlet do Itálie byl skvělý. Dozvěděli jsme se řadu zajímavých věcí i praktických informací. A také měli možnost otestovat fantastická vína. Člověk určitě na chvíli zapomněl na starosti a přišel na jiné myšlenky.
Nejvíce se mi líbil přístup a přátelské naladění personálu.
Pratelsky pristup personalu,odborne vysvetlovani postupu
Přátelské a milé prostředí.
jednoduchost receptů, dobrá parta lidí
Nemám co bych vytkl, i když jsem si něčím nebyl jistý personál vždy ochotně poradil
prostředí, personál, shrnutí na začátku, co budeme dělat nejdřív a tak
Milé prostředí a lidé. Výběr menu.
Celkove skvele.
Lehkost vedení kuchaře. Celkové fungování akce.
Všechno. Poklidné domácké osobní vedení.
Líbil se mi přístup, spolupráce. Kuchař byl spolehlivý a vždy dokázal být nápomocen, když si někdo nevěděl rady s pracovním postupem.
pristup a prace personalu